درب سکشنال | هرآنچه که درباره درب‌های اتوماتیک سکشنال لازم است بدانید.

دسته بندی ها: مقالات
درب سکشنال
درب سکشنال

 

 

درب سکشنال را می‌توان یکی از بهترین گزینه‌ها برای ورودی فضاهای گوناگون دانست که با توجه به برخورداری از یک مکانیزم خاص، مناسب محیط‌هایی با محدودیت فضا و ارتفاع کم دانست. به‌طورکلی ایده درب‌های اتوماتیک برای زندگی‌های امروزی یک ضرورت مهم بوده که موجب سهولت در استفاده و البته ایجاد نمایی زیباتر برای ساختمان شده است. اما رفته‌رفته و متناسب با تغییر در سبک و روال زندگی، فناوری تولید این درب‌ها نیز در راستایی پیشرفت داشت که پدیده‌ای نو ظهور با عنوان درب‌های سکشنال را در سطح کیفی بالا با کارکردی بسیار ساده و هماهنگ با فضاهای محدود ارائه نمود. به همین بهانه در ادامه این محتوا به بررسی درب سکشنال و ارائه اطلاعاتی مرتبط با آن خواهیم پرداخت.

 

درب زیرسقفی یا سکشنال چیست؟

درب زیر سقفی یا سکشنال، ایده‌ای خاص و جدید در نحوه باز و بسته شدن درب‌های اتوماتیک است که عملکردی بسیار ساده و امن دارد و امکان استفاده حداکثری از فضای پشت درب را حتی تا فاصله 5 سانتیمتری از آن میسر می‌کند. به‌طوری‌که با استفاده از اجزایی نظیر فنرهای بالانس، پنل‌هایی آلومینیومی و اتصالات فولادی به‌ سرعت و بدون کمترین صدا در زیر سقف جمع و سپس باز می‌شود. عملکرد اصلی این درب‌ها که عموماً برای پارکینگ کاربرد بیشتری دارند، تغییر حالت از حالت عمودی به افقی است که با کمک ریل‌های موجود در جوانب آن صورت می‌پذیرد. به‌عبارت‌ دیگر، درب در حالت بسته، عمود بر سقف و در حالت باز به‌ موازات آن می‌باشد. در واقع علت نامیدن درب سکشنال به زیر سقفی، نحوه باز شدن و قرار گرفتن آن در زیر سقف است.

درب سکشنال
درب سکشنال

مقایسه درب سکشنال و درب کرکره‌ای

علی‌رغم اینکه برخی درب‌های سکشنال و کرکره‌ای را یکسان تلقی می‌کنند، اما این دو نوع درب اتوماتیک تفاوت‌های عمده‌ای باهم دارند. بارزترین وجه تمایز این دو محصول عبارت‌اند از:

  • نصب و نگهداری

نوع جمع شدن درب‌های سکشنال و کرکره‌ای، مهم‌ترین تفاوت این دو محصول به شمار می‌رود که نیازمند فضایی متفاوت در قسمت فوقانی برای قرارگرفتن پنل‌ها می‌باشد. همچنین تجهیزات به‌کاررفته در آن‌ها نیز از این لحاظ با یکدیگر متمایز می‌باشند. به‌ طوری‌که ریل‌های درب سکشنال در مقایسه با درب‌های کرکره‌ای قوی‌تر هستند که این تفاوت به دلیل اعمال وزن بیشتر بر نقاطی از درب‌های زیر سقفی است.

  • فضای موردنیاز

فضای موردنیاز برای جمع شدن هر دو درب به‌واسطه حرکت عمودی و ضخامت کم آن‌ها، چندان قابل‌توجه نمی‌باشد. از طرفی، لزومی برای ایجاد فاصله با آن‌ها در هنگام حرکت و باز و بسته شدن، وجود ندارد. اما گفتنی است که ریل‌های جانبی در درب سکشنال در بخش فوقانی تا حدودی به داخل چهارچوب متمایل بوده و چند سانتیمتر جلوتر نصب می‌شود. به این شکل، فضای لازم برای جمع شدن پنل‌ها ایجاد می‌گردد. 

  • متریال به‌کاررفته

متریال ساخت درب‌های کرکره‌ای عمدتاً از فولاد یا آلومینیوم می‌باشد. اما تنوع متریال درب سکشنال بیشتر بوده چراکه امکان ساخت این محصولات از جنس‌های آلومینیوم، فولاد، پی وی سی و در مواردی از چوب نیز وجود دارد. به‌این‌ترتیب، هریک از این تولیدات در بردارنده ویژگی‌هایی خاص و ظاهری منحصربه‌فرد خواهند بود.

  • ایمنی و امنیت

درب‌های کرکره‌ای دارای امنیت لازم هستند اما برخی نمونه‌های ارزان‌قیمت آن‌ها در مقابل ضربه با بازشدن توسط سارقین مقاومت پایینی دارند. درحالی‌که، درب سکشنال به دلیل استفاده از متریال مقاوم از ایمنی بالایی برخوردار بوده و استحکام فوق‌العاده‌ای در برابر نیروهای وارده از خود نشان می‌دهد. از طرفی امکان باز و بسته کردن آن‌ها در شرایط ضروری راحت‌تر بوده و احتمال حبس را کاهش می‌دهد.

  • عایق‌بندی

درب‌های کرکره‌ای در مقابله با برخی عوامل محیطی مانند صدا، دما و آلودگی عملکرد متوسطی دارند. اما درب‌های زیرسقفی به دلیل تراکم عالی فوم موجود در آن، یک عایق فوق‌العاده به‌حساب می‌آیند. همچنین تعداد کم پنل‌ها نیز مانعی برای ورود گردوخاک محسوب می‌شوند.

  • نمای ظاهری

ظاهر و نمای درب‌های کرکره‌ای مشابه و نزدیک به هم هستند و تنها قابلیتی که تنوع را در آن‌ها امکان‌پذیر می‌کند، طیف رنگی مطلوب است. اما درب سکشنال از تنوع خوبی در طراحی و ظاهر برخوردار بوده و امکان اجرای آن در مدل‌ها و طرح‌های گوناگون وجود دارد.

  • هزینه

قیمت درب‌های کرکره‌ای در مقایسه با نمونه زیر سقفی تا حدودی پایین‌تر است که این به دلیل گستردگی فروش و شناخت بیشتر افراد نسبت به آن‌ها می‌باشد. البته برخی نمونه‌های گران‌قیمت از این محصولات نیز وجود دارد. اما به‌طورکلی، هزینه بالاتر درب سکشنال می‌تواند به دلیل امکانات مطلوب آن نیز باشد.

درب سکشنال
درب سکشنال
انواع موتورهای درب سقفی

موتور درب سکشنال که نقش مهم و اصلی در باز و جمع کردن پنل‌ها دارد در انواع مختلفی تولید می‌شود که عبارت‌اند از: 

  • موتور مدل SPIN

این نوع موتور ایتالیایی یکی از نمونه‌های پرکاربرد و مناسب قیمت به‌حساب می‌آید که در دو نوع 650 و 1000 نیوتونی طراحی شده و متناسب با عرض درب سکشنال می‌توان از آن‌ها بهره برد. این محصول همچنین دارای خلاص کن دستی برای مواقع اضطراری نیز می‌باشد. 

  • موتور مدل SPY

این موتور درب زیرسقفی نیز تولید کشور ایتالیا بوده و در دو نوع 650 و 800 نیوتنی عرضه می‌گردد که همانند نمونه قبل، بسته به عرض و ارتفاع درب سکشنال موردنظر کارایی دارد. ضمناً این سری از موتورها نیز قابلیت خلاص کن دستی را نیز دارا می‌باشند.

  • موتور مدل DEXXO PRO

موتور DEXXO PRO  فرانسوی است و تنها در یک نوع 800 نیوتنی قابل‌ارائه می‌باشد. این مدل علاوه بر قدرت بالا، دارای باطری پشتیبان نیز هست که در مواقع ضروری مانند قطعی برق، به خلاص کن دستی نیاز ندارد.

  • موتور مدل VER

این موتور ایتالیایی نیز با توجه به برخورداری از قابلیت الکترومانیک، بی‌نیاز از باز و بسته کردن دستی در زمان قطعی برق می‌باشد. چراکه موتور VER نیز همچون نمونه قبل یک باطری پشتیبان دارد. 

  • موتور Comfort 270

موتور آلمانی با قدرت 1000نیوتن که توانایی تحمل وزنی در حدود 165 کیلوگرم را دارا بوده و مناسب درب‌هایی با عرض بالا می‌باشد. برخورداری از یک باتری ساپورت‌کننده برای مواقع قطعی برق نیز دیگر ویژگی این موتور درب سکشنال است.

  • موتور مدل Botticelli

محصول کمپانی BFT ایتالیا که در انواع مختلف و با توان گوناگون تولید می‌شود. این محصول دارای قابلیت نصب باتری پشتیبان برای مواقع ضروری می‌باشد. 

 

نصب و اجرای درب سکشنال

در ابتدای نصب درب سکشنال محل مورد نظر برای مونتاژ ریل‌ها، آماده می‌شود. سپس در انتهای ریل و براساس ابعاد درب و میزان رفت‌وآمد، موتور مورد نظر نصب می‌گردد. در این مرحله برای اتصال شاسی به موتور یک براکت نیز به دیوار وصل خواهد شد. اکنون نوبت سوار کردن پنل‌ها بر روی یکدیگر می‌رسد. برای اتصال موتور به درب، یک براکت منعطف به‌عنوان منتقل‌کننده نیروی موتور، مورداستفاده قرار می‌گیرد. نصب خلاص‌کننده دستی برای مواقع اضطراری که با کمترین نیرو امکان باز یا بسته کردن درب را دارد، مرحله دیگر نصب درب سکشنال می‌باشد. برای کاهش سرعت و یا کنترل درب در هنگام برخورد با موانع نیز یک سنسور حرکتی نیز برای آن تعبیه می‌شود که لازمه آن چشمی و چراغ هشدار عملکرد نیز هست. نصب کنترلر دستی و مدار ریموت هم آخرین فرآیند از نصب درب سکشنال خواهد بود.


 

آیا این نوشته را دوست داشتید؟