طراحی آشپزخانه
انواع طراحی آشپزخانه، کدومش به خونه من میاد؟
بدون شک آشپزخانه را می توان به عنوان یکی از مهم ترین بخش های خانه محسوب کرد. اگر بگوییم روزانه وقت زیادی را در آشپزخانه صرف می کنیم، اغراق نکرده ایم. از همین رو است که به آشپزخانه، قلب خانه می گویند. آشزخانه محلی است که افراد خانواده دور هم جمع شده و اوقات خوشی را با هم می گذرانند. برای اینکه از زمان حضور در آشپزخانه لذت بیشتری ببرید، باید طراحی ان را به گونه ای انتخاب کنید که متناسب با سلیقه تان باشد. اگر از ظاهر قدیمی آشپزخانه خود خسته شده اید و می خواهید روح تازه ای به آن بدهید، در این مقاله با ما همراه باشید. در این نوشته قرار است با انواع طراحی آشپزخانه و نحوه چیدمان وسایل در آشپزخانه آشنا شویم.
چه مواردی را در نظر بگیرم؟
در طراحی دکوراسیون آشپزخانه یکی از مهم ترین تصمیم هایی که باید بگیرید، انتخاب و طراحی نوع پلان آشپزخانه است. زیرا انتخاب پلان در کاربردی تر نمودن فضا بسیار موثر بوده و فعالیت های مربوط به آشپزی را راحت تر می کند. به طور کلی، چهار نوع پلان برای طراحی آشپزخانه وجود دارد .با توجه به فضای موجود و نیاز خود می توانید هر کدام از پلان های آشپزخانه را انتخاب کنید. در طراحی پلان آشپزخانه توجه به مثلث آشپزخانه در اولویت قرار دارد. مثلث آشپزخانه در واقع فاصله بین سینک ظرفشویی و شیر ظرفشویی ، اجاق گاز رومیزی به همراه هود آشپزخانه و یخچال است. یکی دیگر از مواردی که در طراحی پلان آشپزخانه اهمیت دارد، دسترسی آسان به حوزه های پخت و پز، شست و شو و ذخیره سازی است. در زیر پس از معرفی انواع پلان آشپزخانه ، درباره هرکدام نیز توضیحی کوتاه خواهیم داد.
انواع پلان آشپزخانه
• آشپزخانهU شکل
• آشپزخانه L
• آشپزخانه تک دیواره یا خطی
• آشپزخانه پلان آزاد
• کابینت آشپزخانه جزیره
• آشپزخانه G شکل
آشپزخانه خطی
این پلان آشپزخانه بهترین انتخاب برای خانه هایی است که فضای محدودی دارند. در این پلان مثلث کار وجود نداشته و همه وسایل در راستای یک دیوار به صورت خطی قرار می گیرد. در آشپزخانه های خطی بیشتر هدف بیشتر بر حول ایجاد بیشترین فضای ذخیره سازی می چرخد. در این نوع از طراحی آشپزخانه هدف آن است که بدون اینکه نمای آشپزخانه بهم بخورد، بتوان وسایلی مانند: سینک ظرفشویی ، فر توکار ، شیر ظرفشویی ، اجاق گاز رومیزی و هود آشپزخانه را قرار داد. اما میزان فضای ذخیره شده در آشپزخانه خطی به طول دیواری که کابینت در راستای آن قرار دارد، بسنگی دارد.
آشپزخانه پلان آزاد
اگر زیاد آشپزی می کنید، پلان آشپزخانه پلان آزاد برای خود شما ساخته شده است. آشپزخانه پلان آزاد انتخابی ایده آل برای خانه هایی است که فضای کوچکی دارند. در مدل های استاندارد آشپزخانه پلان آزاد در یک طرف سینک ظرفشویی ، شیر ظرفشویی ، اجاق گاز رومیزی و هود آشپزخانه را قرار می دهند. در سمت دیگر نیز وسایل بر روی پیشخوان قرار میگیرد. همچنین می توان اجاق گاز صفحه ای را در یک طرف و سینک آشپزخانه را در طرف دیگر قرار داد.در این صورت می توانید یک مثلث کاری بسیار کوچک را تشکیل دهید که بسیار کاربردی است. آشپزخانه گالری در راهرو خود به اندازه یک نفر جا دارد. اما برای رفت و آمد دو نفر کار سختی خواهید داشت.
نکته : آشپزخانه گالری برای فضای کوچک خانه طراحی شده است. بنابراین اگر مرتب به خانه شما مهمان می آید و دوست دارید با آن ها هنگام آشپزی صحبت کنید، باید از فکر آشپزخانه پلان آزاد بیرون بیایید.
آشپزخانه L
امروزه بیشتر مردم آشپزخانه های خود را به شکل L می سازند. در واقع یکی از رایج ترین طراحی های آشپزخانه همین آشپزخانه ال می باشد. معمولا در آشپزخانه ال از یک کانتر یا جزیره و یا میز غذاخوری کوچک استفاده می شود. با این کار با آسودگی خیال بهتری می توانید آشپزی کنید. با چیدمان مناسب وسایلی مانند سینک ظرفشویی ، شیر ظرفشویی ، اجاق گاز رومیزی ، فر توکار و هود آشپزخانه می توانید دسترسی بهتری به کابینت داشته باشید. همچنین از کابینت های بیشتری در آشپزخانه استفاده کنید.
آشپزخانه U
آشپزخانه یو شکل به درد خانه هایی می خورد که در آن می توان از سه دیوار برای آشپزخانه استفاده کرد. به همین دلیل این است که بیشتر در خانه های بزرگ از آن استفاده می شود. البته پلان یو را می توان در آشپزخانه های با ابعاد کوچک و متوسط نیز به کار برد. برای این کار کافی است سه دیوار از خانه را به آشپزخانه اختصاص دهید.
برای جلوگیری از اتلاف فضا و نیز راحتی در انجام امور آشپزخانه حداقل عرض مناسب برای فضای میانی آشپزخانه U شکل ۱/۸ متر باشد.
اما اگر آشپزخانه یو شکل عرض مناسبی داشته باشد، می توان از جزیره استفاده کرد. بنابراین سطح پیشخوان بیشتری برای انجام فعالیت های آشپزی فراهم می شود. این آشپزخانه از نظر چیدمان وسایل انعطاف پذیری خوبی دارد. در واقع می توان وسایل آشپزخانه مانند سینک ظرفشویی ، شیر ظرفشویی ، فر توکار ، اجاق گاز رومیزی و هود آشپزخانه را در امتداد سه دیوار قرار داد. در مورد سه دیوار می توان گفت که دو دیوار موازی و یک دیوار در وسط آشپزخانه وجود دارد. از مزایای این آشپزخانه می توان به چیدمان مناسب وسایل، تعداد وسایل بیشتر و رفت و آمد راحت تر اشاره کرد. عیب آن نیز وجود کابینت در گوشه است که با استفاده از طرح های ابتکاری کابینت می توان آن را رفع کرد.
کابینت آشپزخانه جزیره
اگر در آشپزخانه فضای کافی برای جزیره وجود داشته باشد، در انواع پلان آشپزخانه امکان اجرای کابینت جزیره وجود دارد. آشپزخانه جزیزه علاوه بر نمای زیبایی که دارد، امکانات بسیاری را در اختیار ما می گذارد. با وجود کابینت جزیره زمان صبحانه خودرن شما به اوقاتی لذت بخش تبدیل شده و فضایی جهت نشیمن در اختیار شما قرار می گیرد. همچین وسایل ضروی آشپزخانه مانند سینک ظرفشویی ، شیر ظرفشویی ، هود آشپزخانه ، فر توکار و اجاق گاز رومیزی را به شکلی بسیار مناسب جانمایی کرد. همچنین کابینت آشپزخانه جزیره با ترکیبی از طراحی مدرن و صمیمی فضایی جهت ذخیره سازی و شست وشو در اختیار شما قرار می دهد. می توان گفت که کسانی به زیبایی در وسایل در فضای آشپزخانه اهمیت می دهند به این نوع کابینت بسیار علاقه مند هستند.
آشپزخانه G شکل
این آشپزخانه به پلان یو شباهت بسیار زیادی دارد با این تفاوت که ضلعی به نام کانتر یا پیشخوان در ادامه دیوار سوم اجرا می شود. این پلان برای آشپزخانه هایی که به دلیل کوچک بودن امکان اجرای کابینت جزیره را ندارند و نیز برای استفاده بهینه از این فضای کوچک کاربرد دارد. با قرار دادن کابینت جزیره می توان وسایلی مانند فر توکار را به خوبی جانمایی کرد. در واقع این کانتر در پلان G شکل به نوعی یک شبه جزیره است که می توان از آن« به عنوان فضایی برای ذخیره سازی ، میزی برای نشستن، خوردن صبحانه و یا فضایی برای قرار دادن لوازم برقی مختلف استفاده کرد.
جمع بندی
در این مقاله انواع پلان آشپزخانه را برای شما معرفی کردیم. انتخاب پلان آشپزخانه قدم اول در انتخاب چیدمان وسایل آشپزخانه مانند : اجاق گاز رومیزی ، هود آشپزخانه ، فر توکار ، سینک ظرفشویی و شیر ظرفشویی می باشد. برای اینکه بتوانید وسایلی مناسب خریداری کنید، بایستی مدل های مختلف را بررسی و مقایسه کنید. شما می توانید انواع لوازم آشپزخانه را در ساختمان صنعت مشاهده و خریداری کنید.
*این متن یک رپورتاژ است و شرکت رامادُر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.*