آسانسور شیشه ای |شیشه آسانسور

دسته بندی ها: مقالات
آسانسور شیشه ای
آسانسور شیشه ای

 

 

یکی از آیتم های جذاب با توجه به جایگاه متریال شیشه در معماری ساختمان و ویلاهای دوبلکس و تریپلکس، آسانسور شیشه ای می باشد. همچنین استفاده از آسانسور در قسمت های مختلفی می تواند برای راحتی معلولین، طراحی و اجرا گردد. پوشش شیشه های سیلیسی قوی و با دوام شفاف برای بالابر می تواند ارتباط با محیط اطراف را تداوم ببخشد و از نظر بصری فضایی را به اشغال در نیاورد.

آسانسور شیشه ای

طراحان دکوراسیون داخلی و معماران، آسانسور شیشه ای را به عنوان اولین گزینه برای طراحی فضای رابط در نظر می گیرند و با توجه به بودجه کارفرما و شرایط موجود، کاور شیشه ای را بهترین گزینه می دانند و آن را با توجه به سبک طراحی فضای اطراف، انتخاب می کنند. ادغام عملکرد و ظرافت در طراحی کاور آسانسور شیشه ای می تواند در ارتقا کیفیت فضا نقش موثری داشته باشد. طراحی آسانسور شیشه ای می تواند برای قسمت بیرونی و داخلی ساختمان های تجاری، رستوران، هتل، تالار، برج های گردشگری، مسکونی و ... صورت بگیرد.

کاور آسانسور شیشه ای بر اساس میزان دیدی که می تواند برای داخل کابین ایجاد نماید، تمام شیشه یا ترکیبی طراحی گردد. در بسیاری از آسانسورها به صورت یکپارچه متریال شیشه را برای کف، جداره ها و سقف در نظر می گیرند و در برخی شیشه را همراه با آهن، چوب، آینه و ... ترکیب می کنند که هر کدام از متریال های نامبرده می تواند به صورت CNC و یا همراه با استیکر و تزئینات متفاوت اجرا شود.

آسانسور شیشه ای
 آسانسور شیشه ای

شیشه آسانسور

شیشه های به کار رفته در آسانسور های شیشه ای از نوع شیشه لمینت و شیشه نشکن هستند. شیشه های سکوریت لمینت، شیشه هایی مخصوص هستند که لایه هایی از پلیمر های مخصوص در آن ها و در فرایند ساختن شان به کار می رود. نحوه ساخت ویژه آن ها باعث می شود تا این نوع شیشه ها خصلت نشکن پیدا نمایند. به عبارت دیگر این شیشه در برابر ضربات وارده مقاومتی تا چند برابر شیشه های معمولی از خود نشان می دهند و اگر هم ضربه وارد شده بسیار شدید باشد، تنها ترک برداشته و لایه های پلیمری چسبنده آن، مانع از فرو ریختن آن می شود و تکه های ترک برداشته را در جای خود ثابت نگه می دارد. بدین ترتیب این آسانسورها علی رغم ظاهر شیشه ای، دارای مقاومت و استحکامی ویژه هستند. 
 

کابین شیشه ای

مهم ترین بخش ایمنی و استاندارد در آسانسور شیشه ای مربوط به بخش کابین آن می باشد. چرا که بیشترین دسترسی و همچنین کاربری شامل این بخش می شود. از همین رو کابین باید دارای استانداردهای لازم و ضروری باشد. این فاکتورها شامل بخش های ذیل می شود.

  • در مقررات آسانسور، صفحه های شفاف باید از استاندارد لازم در برابر بار و نیروی مکانیکی برخوردار باشد. همچنین این بخش ها باید دارای عایق بوده و در صورت هرگونه آتش سوزی احتمالی، مانع از نفوذ آتش و انتشار آن به سایر بخش ها شود.
  • در صورتی که از مواد غیر شفاف در ساخت کابین ها استفاده شد، باید دارای ایمنی و استانداردهای لازم را داشته باشد.
  • اگر از شیشه جام در طراحی و ساخت استفاده شد، باید دارای حداقل ضخامت 10 میلی متر باشد. همچنین طرف دیگر که در دسترس عموم قرار ندارد، باید با لایه های پلاستیکی مخصوص پوشش داده شوند.
  • شیشه مورد تایید باید لمینت بوده و دارای ضخامت حداقلی 12میلی متر باشد.
آسانسور شیشه ای
آسانسور شیشه ای

نصب و اجرای شیشه کابین آسانسور

نصب و اجرای کابینآسانسور شیشه ایدر کوتاه ترین زمان امکان پذیر می باشد. اولین مرحله نصب کابین مطابق با شرایط استاندارد و ایمنی، با فریم بندی و شاسی کشی کابین انجام می شود، سپس تجهیزات لازم به همراه شیشه ها بر روی فریم ایجاد شده، سوار می شوند. شیشه مورد استفاده در آسانسور می تواند از شیشه سکوریت و یا لمینت باشد تا در صورت شکستگی آسیبی به افراد داخل آسانسور نرساند و حداقل ایمنی را برای آن ها فراهم سازد. دربی که برای این نوع از آسانسورها استفاده می شود نیز درب شیشه ای اتوماتیک بوده و ابعاد آن بسته به ارتفاع و اندازه کابین آسانسور متغییر می باشد و می تواند با مکانیزهای متفاوتی راه اندازی شود.

نکته قابل توجه: دقت داشته باشید که طراحی و نصب کردن قسمت‌های شیشه‌ای کابین آسانسور باید به صورتی باشد که بارهای عمودی از طرف کابین به آن وارد نشود. از طرف دیگر قاب آسانسور باید بتواند بدون اینکه تغییر شکل ایجاد کند، بارهای افقی وارد شده را نیز تحمل کند؛ بنابراین بهتر است شیشه‌ای با حداقل ضخامت ۱۲ میلی متر انتخاب کنید. 

درب آسانسور شیشه ای

برای آسانسور شیشه ای معمولاً از درب‌های اتوماتیک استفاده می‌شود که ابعاد آن ۷۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است. البته باید توجه داشته باشید که انتخاب درب آسانسورهای شیشه‌ای به نوع کابین آن‌ها بستگی دارد. در آسانسورهای شیشه‌ای معمولا از شیشه‌های سکوریت استفاده می‌شود. این شیشه‌ها استانداردهای بالایی دارند و همچنین از کیفیت و مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند.

آسانسور شیشه ای
آسانسور شیشه ای

انواع آسانسور شیشه ای

آسانسورهای شیشه ای بر اساس روشی که می توانند به سمت بالا و پایین حرکت کنند؛ به دو نوع تقسیم می شوند که در ذیل به آن ها می پردازیم:

  1. آسانسورهای شیشه ای کششی یا کابلی: محوریت استفاده از سیستم هیدرولیک در ساختمان هایی با طبقات بالای 4 یا 5 طبقه، استفاده از سیستم کششی را در اولویت قرار می دهد. استراکچر آسانسور کششی مناسب برای ساختمان هایی با طبقات بالا می باشد و سیم بکسل و وزنه از آیتم های اصلی این استراکچر می باشند. به این صورت که کابین آسانسور توسط دو کابل و نیرویی که از موتور دریافت می کند؛ حرکت می کنند.
  2. آسانسورهای شیشه ای هیدرولیکی: تجهیزات مکانیکی در آسانسورهای هیدرولیکی به گونه ای می باشد که بیشتر برای ساختمان هایی با طبقات کمتر کاربرد دارد. قابل ذکر است که این مدل از آسانسورها تعادل زیبایی بیشتری را نسبت به سیستم کششی دارند و تجهیزات لازمه قابل دید نمی باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده، کابین شیشه ای می تواند بر اساس شکل هندسی که دارد، به دو دسته تقسیم بندی شود:

  • کابین شیشه ای خمیده : استفاده از کابین های شیشه ای قوس دار، نیاز به وارد نمودن و یا تولید شیشه خم می باشد که بیشتر برای پروژه های لوکس انتخاب می شوند و قابل ذکر است که این مدل از آسانسورهای گرد یا بیضی به سبب اطمینان از درستی نصب و راه اندازی آن، نیازمند تست آونگی هستند تا بتوانند مقاومت شیشه به کار رفته را در برابر فشارهای وارده را بسنجند.
  • کابین شیشه ای گوشه دار:کابین های شیشه ای مربعی یا مستطیلی در ساختمان ها رایج تر می باشند و طراحی و اجرای آن می تواند از لحاظ هزینه برای کارفرما به صرفه تر تمام شود.

 

ویژگی دیوار شیشه ای برای آسانسور

به طور کلی آسانسور شیشه ای یا کابین تمام شیشه، جلوه تاثیرگذاری به معماری ساختمان ها می دهد و می تواند کاربری برخی از ساختمان ها مانند ساختمان های تجاری را ارتقا دهد.

  • انطباق و هماهنگی متریال شیشه در مجاور متریال های مختلف نما و سبک های متفاوت طراحی
  • عدم اشغال فضا
  • رفع فوبیای فضاهای تنگ و تاریک برخی افراد و القای حس آزادی
  • دسترسی بصری به کابینآسانسور شیشه ای
  • ظاهری زیبا و لوکس
  • بهبود کیفیت فضای زندگی
  • تداوم جریان نور به فضای داخل آسانسور
  • راه حل خلاقانه برای عدم استفاده از احجام آهنی و تزئینات اضافه
  • وزن سبک


 

آیا این نوشته را دوست داشتید؟
قیمت آسانسور شیشه ای چگونه محاسبه می گردد؟

موارد زیادی در محاسبه ی قیمت آسانسور تاثیرگذار می باشد. ابعاد، جنس شیشه مورد نظر، میزان شیشه مورد استفاده، ارتفاع، مدل آسانسور و ...از این موارد می باشند. شما می توانید از تماس با کارشناسان رامادر اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.

ضخامت شیشه مورد استفاده در آسانسور شیشه ای چه مقدار می باشد؟

ضخامت شیشه نیز بسته به نوع کاربرد آن در آسانسور متغییر می باشد. به عنوان مثال اگر شیشه استفاده شده جنبه تزئینی داشته باشد باید دارای حداقل 4 میلی متر ضخامت باشد و در صورت استفاده از شیشه به عنوان جداره ی اصلی، این شرایط از نظر ایمنی، کیفیت و فشار وارده باید مورد بررسی قرار بگیرد.

ابعاد آسانسور شیشه ای چگونه تعیین می شود؟

با توجه به نوع کاربری آسانسور به عنوان مثال آسانسور بیمارستان یا تجاری، میزان سرعت حرکت، میزان ظرفیت مورد نیاز کابین، ابعاد چاه موجود و ... ابعاد آسانسور تعیین می گردد.

استفاده از شیشه دودی برای آسانسور شیشه ای امکان پذیر است؟

استفاده از انوع شیشه ها ولی به صورت سکوریت شده امکان پذیر بوده و درصورت استفاده از شیشه در آسانسور جهت تزئین نیز محدودیتی در رابطه با نوع شیشه وجود ندارد