انواع پارتیشن های دکوراتیو کدامند؟

دسته بندی ها: مقالات

پارتیشن شیشه ای

امروزه در خانه های مدرن اغلب از تقسیم کننده های داخلی و پارتیشن هایی استفاده می شود که بسته به نوع طراحی اتاق در راستای اهداف و عملکردهای مختلفی نظیر فضاسازی و منطقه بندی، تزئین و ایجاد فضای خصوصی شکل می گیرند. به زبان ساده، پارتیشن همان دیوار و البته نمونه سبک تر آن است. در ادامه قصد داریم ضمن بررسی انواع پارتیشن های دکوراتیو، مواد مورد استفاده جهت ساخت پارتیشن را نیز از نظر بگذرانیم.

در این صفحه از انواع پارتیشن های دکوراتیو با موارد زیر آشنا شوید:

 

انواع پارتیشن های دکوراتیو کدامند؟

آشنایی با انواع پارتیشن های دکوراتیو به لحاظ عملکرد در این رابطه، باید گفت پارتیشن ها به طور کلی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند: 

1. پارتیشن ثابت

 این عناصر هم در آپارتمان های کوچک و هم در ساختمان های بزرگ کاربرد دارند. به عنوان مثال، استفاده از پارتیشن های ثابت در یک اتاق نشیمن بزرگ به شما امکان می دهد فضا را از اتاق غذاخوری یا کتابخانه جدا کنید. در نتیجه می توانید برای برخی از بخش های عملکردی خانه، به حریم خصوصی مورد نظر دست پیدا کنید.

انواع پارتیشن های دکوراتیو ثابت عمدتا شامل سازه های آجری، سنگی، فوم بتن، بلوک های چوبی و شیشه ای هستند. این پارتیشن ها نه تنها به منطقه بندی و سازماندهی فضا کمک می کنند، بلکه عایق صوتی محسوب شده و بسیار قوی و با دوام هستند. در این پارتیشن ها می توان، شلف، تلویزیون و یا تزئینات دیواری آویزان کرد. پارتیشن های تاشو، شلف پارتیشن ها و پارتیشن های شومینه مثالی از پارتیشن ثابت هستند. جالب است بدانید که ترکیب این انواع نیز امکانپذیر بوده و برخی از پارتیشن ها از بخش هایی متفاوت برای قرارگیری تزئینات، میزکار، سیستم های ذخیره سازی و نظایر اینها برخوردارند. گاهی ایجاد و نصب پارتیشن های ثابت، راحت است و می توانید خودتان انجام دهید و گاهی لازم است که از وجود یک فرد حرفه ای استفاده کنید. در ضمن باید گفت برای نصب پارتیشن های دکوراتیو، می توان آنها را به سقف یا کف محیط و یا به هر دو متصل نمود.

 

2. پارتیشن های متحرک

از اسم این پارتیشن ها پیداست که کاربردی چند منظوره دارند و هم به عنوان درب کشویی یا دیوار و هم به عنوان فضاساز جهت تقسیم بندی محیط مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال می توان از پارتیشن های شیشه ای کشویی، برای جداکردن بخش استراحت و خواب در اتاق نشیمن کمک گرفت. همین کار را می توان برای فضای کاری و میزکار در اتاق نشیمن یا بخش رختکن در اتاق خواب انجام داد. 
این پارتیشن ها دکوراتیو، تا حد زیادی از عایق صدا برخوردار بوده و سخت و با دوام هستند. برای نصب چنین پارتیشن هایی، حتما باید از یک متخصص کمک بگیرید. این پارتیشن ها در انواع چرخشی، کرکره ای، کشویی و آکاردئونی عرضه می شوند. مواد و جنس پارتیشن های دکوراتیو، بسته به نوع طراحی و فرم فضای داخلی، پس زمینه عملکردی و محل نصب، پارتیشن های دکوراتیو را می توان از مواد مختلفی ساخت که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:

پارتیشن شیشه ای

پارتیشن شیشه ای

این نوع پارتیشن ها، در مراکز تجاری بسیار متداول هستند و توسط شیشه سکوریت طراحی می شوند. پارتیشن شیشه ای را می توانید در بسیاری از مکان ها پیدا کنید. محبوبیت آنها از پارتیشن چوبی بیشتر است. علاوه بر این، پارتیشن شیشه ای سبک است و با سیمان یا آهک و شیشه هایی با مقاومت و دوام بالا ساخته می شود. 
لازم به ذکر است که پارتیشن های دکوراتیو شیشه ای را می توان با اسفنج خشک یا مرطوب، به راحتی تمیز کرد. با این وجود، در اثر فشار یا ضربه ممکن است شکسته شوند. البته، چنین طرح هایی ارزان نخواهد بود و برای نصب آنها، کمک گرفتن از یک شخص حرفه ای ضروری است.
گفتنی است که شیشه مات و موج دار، ضمن روشن سازی فضا و انتقال نور، آنچه در پشت پارتیشن می گذرد را نیز از نظر پنهان می دارد. چنین طرحی، برای جداکردن فضای حمام شیشه ای از اتاق خواب بسیار ایده آل و کاربردی است.

 

پارتیشن آجری

عناصر تشکیل دهنده این پارتیشن ها، آجرهایی هستند که روی هم چیده شده اند و با دوغاب سیمان به یکدیگر چسبیده اند. این پارتیشن ها می توانند سالها دوام داشته باشند و از شرایط مناسب و خوبی برخوردار باشند. بعلاوه ضد آب بوده و در برابر آتش نیز مقاوم هستند. بعنوان مزیت دیگر، باید گفت که این پارتیشن های دکوراتیو حتی در طولانی مدت نیز شکسته و یا خراب نمی شود.


پارتیشن چوبی

پارتیشن های چوبی، گرمای طبیعی و منحصر به فردی را به فضای داخلی هدیه می دهند. برای بسیاری از سبک های طراحی دکوراسیون، سازه های چوبی نه تنها مهم خواهند بود، بلکه به نقاط عطف طراحی نیز بدل می شوند. پارتیشن های چوبی به راحتی می توانند وزن میز کنسول، استند و یا میز آرایش را تحمل کنند.
این المان ها را می توان با همان رنگ طبیعی در نظر گرفت و یا به دلخواه رنگ کرد. یکی از محبوب ترین رنگ ها برای چنین پارتیشن های دکوراتیوی، رنگ سفید است. 
اما باید گفت که برخلاف سایر پارتیشن ها، پارتیشن چوبی چندان متداول نیست. البته ساخت آن آسان است، اما از دوام بالایی برخوردار نیست. به علاوه در برابر آفات، حشرات و رطوبت آسیب پذیر است. و در نهایت باید گفت که چنین پارتیشنی، خواص ضد آتش و ضد صدا نیز ندارد.


پارتیشن فلزی

پارتیشن های فلزی برای اتصال، از هر دو طرف به گچ نیاز دارند. می توان آنها را با استفاده از کانال های عمودی که با نام ناودانی شناخته می شوند، نصب و راه اندازی کرد. دیواره پارتیشن فلزی، نازک و ماندگار است. همچنین ضد حریق بوده و از استحکام کافی برای تحمل فشار یا ضربه برخوردار است.
یکی از ایده های پرطرفدار در این رابطه، ساخت پارتیشن دکوراتیو با سازه استیل و اِلمان های چوبی است. این طرح، نه تنها جنبه تزئینی قابل توجهی دارد، بلکه اصالت و خلاقیت را نیز به فضایتان هدیه می دهد. 


پارتیشن اکریلیک

ساخت پارتیشن از اکریلیک، یکی از ایده های مدرن و محبوب به شمار می آید. این پارتیشن را می توان در اشکال، اندازه ها و طرح های مختلف ساخت. چنین پارتیشنی، می تواند فضای غذاخوری را از یک اتاق نشیمن یا از اتاق مطالعه یا اتاق خواب جدا کند. همچنین می توانید چنین دیواره هایی را در کافه ها، رستوران ها و کافه ها نیز نصب کنید.

پارتیشن شیشه ای


پارتیشن چوب پنبه ای

این نوع از انواع پارتیشن های دکوراتیو دیواری نیز، سبک و با دوام است. می توانید آ نرا به کمک چسب سیمان اصلاح کنید. به علاوه ضد آب و ضد آتش است.

پارتیشن ریسمانی

اگر می خواهید یک محیط کاری کوچک و جمع و جور برای خودتان مهیا کنید، بهتر است از ریسمان ها برای ایجاد پارتیشن استفاده نمایید. این ریسمان ها در هر کجا استفاده شوند زیبا هستند و برای درس خواندن یا کار، حریم خصوصی جالبی فراهم می کنند.

پارتیشن بلوک سفالی

این نوع پارتیشن های دکوراتیو، حاوی موادی مانند خاک رس و تراکوتا هستند و ممکن است یکسره و یا توخالی باشند. بعلاوه، این پارتیشن ها ضد صدا و ضد حرارت بوده و مانعی بر سر راه حریق به شمار می آیند. البته باید گفت که بلوک های سفالی دوام طولانی مدتی ندارند.

پارتیشن های گیاهی

گیاهان در فضاهای مدرن، به عنوان یکی از عناصر اصلی دکوراسیون به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از گیاهان به عنوان پارتیشن در خانه ها، رستوران ها و کافه ها خالی از لطف نیست. آنها می توانند زیبایی طبیعی و شگفت انگیزی به فضایتان ببخشند و شما قادر خواهید بود انواع مختلفی از آنها را برای اتاقتان انتخاب کنید. 

شیشه پارتیشن

مزایای پارتیشن های شیشه ای دکوراتیو

  • تقسیم بندی فضا

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، انواع پارتیشن های دکوراتیو می توانند قسمت های کاربردی خانه و  محل کار را از یکدیگر مجزا کنند. به عنوان مثال، این اِلمان ها اتاق مطالعه را از اتاق غذاخوری و بسیاری فضاهای دیگر جدا می کنند. علاوه بر این، پارتیشن ها منجر به استفاده موثر و کارآمد از فضا می شوند. به این معنا که شما می توانید هر نوع فضایی که می خواهید برای مطالعه، غذاخوردن، کار یا استراحت در محیط تان ایجاد کنید. 

  • حفاظت

دیواره های پارتیشن قادرند فضای مورد نظرتان را از اشعه ماورا بنفش، آب باران، باد، برف و سایر شرایط محیطی محافظت کنند. به علاوه این پارتیشن ها می توانند اتاق های خواب و غذاخوری را از شر سر و صدا، آتش و حشرات حفظ نمایند.

  • قابلیت های دکوراتیو

ایده های مختلف در رابطه با انواع پارتیشن های دکوراتیو، می توانند منطقه زندگی و کارتان را به فضاهای زیباتر بدل کنند. در پارتیشن های دیواری می توانید مواد، اندازه ها و الگوهای مختلفی را انتخاب کنید.

  • سهولت در نظافت

تمیز کردن پارتیشن های شیشه ای با آب و مایع تمیزکننده، بسیار ساده است. برای تمیز کردن پارتیشن های فلزی یا چوب پنبه ای نیز، می توانید از اسفنج خشک استفاده کنید.

  • تنوع در جنس و مواد

پارتیشن های شیشه ای، از متداول ترین پارتیشن ها در ساختمان های مسکونی و اماکن تجاری استفاده بسیاری می شود. علاوه بر این، همانطور که گفته شد می توانید مواد دیگری نظیر فلز، شیشه، اکریلیک، چوب پنبه، سفال و غیره را نیز در این رابطه انتخاب کنید.

  • قیمت معقول

با وجود انواع پارتیشن های دکوراتیو، برای هر هدفی می توانید فضاهای فردی مورد نظرتان را با قیمت مناسب پیاده سازی کنید. پارتیشن ها اغلب ارزان و با دوام هستند و در طولانی مدت، باعث صرفه جویی در هزینه هایتان خواهند شد.

پارتیشن شیشه ای

 

منابع:

https://www.hackrea.com/stories/interior-partitions-dividers-design-ideas/
https://kreatecube.com/blog/home-decor/room-divider-walls
https://interiordesign.lovetoknow.com/interior-design-basics/types-room-partitions
https://www.houzz.in/magazine/types-of-room-dividers-and-where-to-use-them-stsetivw-vs~117624293

آیا این نوشته را دوست داشتید؟
پارتیشن های دکوراتیو معمولا از چه موادی تهیه می شوند؟

بسیاری از مصالح و متریال از جمله شیشه، آجر، چوب، فلز، اکریلیک، چوب پنبه و بلوک سفالی قابل استفاده برای ساخت پارتیشن های دکوراتیو هستند. همچنین از گیاهان نیز می توان در این راستا کمک گرفت.

مزایای پارتیشن های دکوراتیو چه هستند؟

این المانهای از مزایای بسیاری از جمله تقسیم بندی بهینه فضا، حفاظت از دکوراسیون محیط داخلی، زیباسازی و قیمت معقول برخوردارند.

مهمترین مزیت پارتیشن شیشه ای نسبت به سایر انواع پارتیشن ها چیست؟

این المانها ضمن تقسیم بندی بهینه فضا، به ورود حداکثری نور طبیعی به فضای داخلی کمک می کنند و همچنین محیطی زیبا و مدرن خلق می کنند.

شرکت رامادُر در زمینه پارتیشن های دکوراتیو چه خدماتی ارائه می دهد؟

این شرکت معتبر و خوش نام، در زمینه انواع خدمات شیشه ای از جمله ساخت، نصب و پشتیبانی از پارتیشن های شیشه ای فعالیت دارد و در این راستا از بهترین و باکیفیت ترین انواع شیشه بهره می برد.