نمای ساختمان | چرا نمای ساختمان مهم است؟

دسته بندی ها: مقالات
نمای ساختمان
نمای ساختمان

 

در این صفحه از نمای ساختمان با موارد زیر آشنا  شوید:

 

یکی از مهم ترین عنصر در شکل گیری بنا، نمای ساختمان می باشد و در دیدگاه اول کاربری فضای داخلی آن مورد ارزیابی مخاطبین و شهروندان قرار می گیرد. بدین منظور نمای بنا لازم است واجد مولفه های مفهومی و معنادار مرتبطی با پیرامون باشد و خوانایی مورد نیاز را ایجاد نماید.

 

نمای ساختمان

در واقع نمای ساختمان پوسته ای است که به واسطه ی آن می توان سبک طراحی فضای داخلی ساختمان و فعالیت هایی که در آن اتفاق می افتد را نشان داد. امروزه اجرای نما با استفاده از متریال و روش های اجرایی متنوع در الویت سازندگان قرار گرفته و هرکدام به نحوی به دنبال ایجاد سیمای جذاب و جلب توجه مخاطب می باشند. برخی نیز به دنبال بهبود نمای ساختمان های ساخته شده ی خود با جایگزین نمودن درب شیشه ای اتوماتیک،درب سکشنال با درب های معمولی و قدیمی ساختمان، همچنین جایگزینی نرده شیشه ای با نرده های فلزی تراس هستند. به طور کلی به سبب رابطه نزدیک نمای ساختمان با ادراک مخاطبان، موضوع مهمی برای فضای شهری محسوب می گردد و در ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد.

نمای ساختمان
نمای ساختمان

اهمیت طراحی نما

همانطور که گفته شد اولین آیتم مورد قضاوت در یک بنا، نمای آن می باشد. در همین راستا نمای یک ساختمان با کاربری های مختلف مورد اهمیت قرار می گیرد. به عنوان مثال دو کافه رستوران در کنار یکدیگر قرار دارند، واضح است که شما جذب ساختمانی می شوید که نمای بهتری دارد.

همچنین قابل توجه است که نما به عنوان واسطه ی برقراری ارتباط بین فضای داخلی ساختمان با بیرون آن یکی از موارد تعیین کننده ی کیفیت فضا می باشد. قابل ذکر است که بهبود طراحی نما مطابق با شرایط محیطی با استفاده از حذف نور خورشید، انعکاس نور، جذب آن و ... به وسیله ی انتخاب مناسب شیشه ساختمان، در صرفه جویی تجهیزات مکانیکی و انرژی های مربوطه نقش مهمی ایفا می کند.

 

اصول طراحی نمای مدرن

یکی از محبوب ترین نماهای ساختمانی، نمای مدرن می باشد که در این سبک از جدیدترین و به صرفه ترین متریال ها در نما استفاده می شود. نمای ساختمان با توجه به شرایط آب و هوایی، فرهنگی و اقتصادی پیرامون آن مورد طراحی و اجرا قرار می گیرد. به صورت کلی نمای ساختمان باید با بافت شهری هماهنگی را حفظ کرده و چهره ی شهر را مخدوش نکند. به عبارتی می توان گفت علاوه بر در نظر گرفتن سلیقه ، توجه به فضای شهر نیز مورد اهمیت بوده و مسئولیتی را به دنبال دارد. اصول طراحی نمای مدرن را در ادامه به صورت کلی بررسی می کنیم:

  • انتخاب متریال: قبل از طراحی نما باید با توجه به شرایط جوی منطقه و تاثیرات آن و بودجه ی مورد نظر، متریال هایی انتخاب شود و با در نظر گرفتن ویژگی ظاهری هر یک طراحی صورت بگیرد. تا حد امکان استفاده از متریال هایی با بافت و خطوط ساده توصیه می شود و به کار گیری حداقل دو نوع از آن ها در نما لازم می باشد. برخی از آن ها عبارتند از کامپوزیت، نمای شیشه ای کرتین وال و فریم لس، ترموود، نمای اسپایدر شیشه ای و ... .
  • سادگی و مینیمال: حذف تزئینات اضافه و بی فایده و دنبال کردن یک کانسپت ساده و زیبا در این سبک مناسب می باشد.
  • روشنایی: برآورد میزان روشنایی در روز و تهویه ساختمان یکی دیگر از موارد مورد بحث در طراحی نمای مدرن می باشد که برای هر ساختمان با توجه به عمق، ارتفاع و کاربری طراحی می شود.
  • طیف رنگی: استفاده از رنگ های خنثی جهت جلوگیری از خستگی چشم و یکنواختی مورد اهمیت می باشد و در صورت لازم استفاده از یک رنگ شاخص به مقدار کم مشکلی ایجاد نمی کند.
  • جایگذاری بازشوها: یکی از مهم ترین آیتم ها برای مدرنیزه کردن، شفافیت می باشد. با استفاده گسترده از بازشوهای شیشه ای به همراه رعایت اصول و قواعد، شفافیت و ارتباط میان فضای داخلی ساختمان با بیرون آن را متعادل می سازند.
اصول طراحی نمای مدرن
اصول طراحی نمای مدرن

انواع نمای شیک ساختمانی

چندین نمونه از نماهای شیک ساختمانی را بررسی می کنیم:

  1. نمای شیشه ای: افزایش سرعت در اجرا، وزن کم، گسترش دید فضای بیرون برای ساکنین، سازگاری با کلیه مصالح و حفظ هارمونی و سهولت در ترمیم از ویژگی های انتخاب نمای شیشه ای می باشد.
  2. نمای منونولیت: ذرات سنگ گرانیت،کوارتز و رنگ های طبیعی این متریال را می سازند که بسیار سبک بوده و مانع رطوبت به بنا می شود. همچنین متریال فوق ترک نمی خورد و ترمیم و تعمیر آسانی دارد.
  3. نمای کامپوزیت: استفاده از ورق های دولایه آلومینیومی به همراه یک لایه مواد پلی اتیلن ساختار این متریال می باشد. کامپوزیت زیبایی و درخشندگی منحصر به فردی به نمای ساختمان می دهد که تنوع رنگی بالایی دارد و در اجرا انعطاف پذیر، سبک و سریع بوده و عایق خوبی در مقابل صوت و حرارت محسوب می گردد.
  4. نمای ترموود و چوب پلاست: بسیاری از طراحان برای ایجاد احساسی گرم در نمای خود از چوب روسی، چوب پلاست و ترموود استفاده می کنند که به راحتی با متریال های دیگر قابل ترکیب است.
  5. نمای استرچ متال: استرچ متال صفحاتی از جنس آهن، استیل و آلومینیوم هستند که به صورت پنل با تنوع رنگی بالا و ظاهری یکدست استفاده می شوند و سه بعدی کردن یکی از ویژگی های بارز آن ها می باشد.
  6. نمای سیمانی: یکی از مقاوم ترین متریال در نمای ساختمان محسوب می شود که می تواند نمایی شیک و مینیمالی را برای ساختمان ایجاد کند.
  7. نمای بایرامیکس: بایرامیکس از دانه های گرانیتی، مرمر و افزودنی هایی شامل رزین ساخته شده است که بر روی متریال های دیگر ساختمان مثل سیمان، سنگ، شیشه و ... همانند ملات اجرا می شود و مقاومت بالایی دارد.
  8. نمای سنگ گرانیت: این نوع متریال در برابر باران های اسیدی و آلودگی مقاوم بوده و سیمای سفید و یکپارچه ای ایجاد می کند.
انواع نمای ساختمانی
انواع نمای ساختمانی

 

آیا این نوشته را دوست داشتید؟
خدمات شرکت رامادر در نمای ساختمانی به چه صورت می باشد؟

مجموعه ی رامادر با 13 سال سابقه در زمینه صنعت ساختمان با تولید محصولاتی از قبیل درب اتوماتیک، کرکره برقی، شیشه بالکن و انواع شیشه های دیگر در نمای بنا نقش مهمی ایفا می کند. شما می توانید از طریق شماره تماسی که در سایت درج شده است با کارشناسان رامادر ارتباط برقرار کنید و صفر تا صد پروژه هایتان را به آن ها بسپارید.

جانپناه شیشه ای در نمای ساختمان چه تاثیراتی دارد؟

شیشه ای که به عنوان نرده تراس مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند ایمنی بالا، دید گسترده و فضا و نمایی دلباز تر ایجاد کند.

مزایای استفاده از شیشه در نمای ساختمان چیست؟

- مقاومت بالا و عمر طولانی شیشه - سرعت اجرا و ترمیم بالا - افزایش ورود نور به ساختمان و کاهش هزینه ی انرژی های مربوطه - ایجاد ظاهری لوکس و درخشان - سهولت در نگهداری

در نمای شیشه ای اسپایدر از چ نوع شیشه ای استفاده می شود؟

نمای شیشه ای اسپایدر از دو لایه شیشه سکوریت لمینت شده تشکیل شده است که مقاومت بالایی را برای نما به وجود می آورد.