شیشه آکواریوم | چگونه مرغوبیت شیشه آکواریوم را تشخیص دهیم؟
در این صفحه از آکواریوم شیشه ای با موارد زیر آشنا شوید:
آکواریوم چیست؟
محیطی مصنوعی برای نگهداری آبزیان است. آکواریوم ظرفی است شیشهای که در آن جانوران آبزی نگه داشته میشوند. همانطور که واژهٔ باغ وحش برای اشاره به محلی که در آن جانوران روی خشکی زندگی میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد. واژه آکواریوم هم به یک بنای عمومی که در آن گروه زیادی از گونههای آبزی نگهداری میشوند. آکواریومها معمولاً برای ایجاد فضایی زیبا در خانه یا محل کار خریداری یا ساخته میشوند.
شیشه آکواریوم
شیشه های ساختمانی دارای کاربردهای فراوانی در زندگی ما هستند که یکی از آن ها ساخت مصنوعات شیشه ای و به طور ویژه آکواریوم می باشد.
انواع شیشه برای آکواریوم
- شیشه سکوریت آکواریوم
در ساخت آکواریوم به طور معمول از شیشه های سکوریت بهره گرفته می شود، چرا که باید ایمنی کافی برای افراد فراهم باشد. شیشه آکواریوم ها باید کاملا شفاف باشد چرا که نقش اصلی آن ها دکوراتیو بودن است که یکی دیگر از دلایل استفاده از شیشه های سکوریت سهولت در پاک کردن لک ها از روی شیشه ها می باشد. مقاومت بالا و شفافیت عالی دو مزیت برجسته این شیشه نسبت به دیگر مدلهای این زمینه بوده است. ضخامت و سایز شیشههای آکواریوم بستگی به عوامل مهمی نظیر ظرفیت مخزن دارد که در این میان برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میشود با ما همراه باشید.
- شیشه کریستال
شیشه کریستال آکواریوم کاملاً بی رنگ و شفاف است و دارای رنگی اضافه نمی باشد. به همین دلیل شیشه کریستال ها ماده محبوب سازندگان و افراد مشتاق نگهداری از آبزیان زینتی هستند. شیشه کریستال به دلیل داشتن مقداری اکسید سرب ظاهری کاملاً شفاف و درخشنده دارد.
نکات مهم در انتخاب شیشه برای آکواریوم:
- بررسی ظرفیت آکواریوم و مدل آبی که قرار است در آن برای نگهداری ماهیها استفاده شود. چگالی آبهای شور و شیرین نسبت به دیگر متفاوت هستند و این مورد در موارد امنیتی شیشههای سکوریت نقش مهمی داشته است.
- متعادل نگه داشتن آب یکی دیگر از موارد مهم در آکواریوم شیشهای بوده است. بیشک با تغییر شرایط آب و هوایی شاهد گرم و سرد شدن آب آکواریوم هستیم که به همین دلیل باید از مدلی استفاده شود که در برابر شرایط این چنینی مقاوم باشد. شیشههای سکوریت مجموعه رامادر در این زمینه از آزمایشهای بسیاری عبور میکنند تا مقاومت آنها از زوایای مختلفی سنجیده شود.
- عایق بندی اصولی برای جلوگیری از ورود آب به بیرون آکواریوم یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب شیشه آکواریوم بوده است. تمیزی شیشه، شفافیت، مقاوم بودن و… در صورت عایق نبودن شیشه ممکن است در کسری از ثانیه به نابودی کشیده شود. به همین دلیل نکته مهمی که نباید هرگز آن را فراموش کنید بررسی شیشه برای عایق بودن است.
چگونه مرغوبیت شیشه آکواریوم را تشخیص دهیم؟
همانطور که بخش انتخاب شیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده شناخت آکواریوم شیشهای مرغوب نیز مهم است. در ادامه با نکات خوبی در این زمینه آشنا خواهید شد:
- نسبت ضخامت شیشه در برابر گنجایش آب.
- از بین بردن لکههای موجود روی شیشه با یک دستمال ساده و بدون نیاز به مواد کمکی نظیر شیشه پاک کن
- استفاده از چسب آکواریوم یکنواخت و تکه تکه نشده. این مورد نکته مهمی در ایمنسازی آکواریوم بوده است.
- تحمل پذیری شیشه در برابر ضربات کوچک.
مزایای آکواریوم شیشه ای
- آکواریوم شیشه ای جلوی دید را نمی گیرد، بنابراین سایر عناصر دکوراسیون از آن سوی آکواریوم نیز قابل مشاهده هستند.
- استفاده از این المان ها به عنوان دیوار اکواریومی، به ایجاد یک فضای نسبتا خصوصی و راحت کمک می کند.
- این باکس های شیشه ای، فضا را دلبازتر و بزرگتر و روشن تر نشان می دهند.
- آکواریوم های شیشه ای، محکم هستند و مراقبت و نگهداری از آنها آسان است. این المان ها دچار زنگ زدگی، خوردگی و خراش نمی شوند و بهترین گزینه برای هر مکانی خصوصا مکان های پرتردد نظیر مراکز تجاری هستند.
- توسط این المان ها، می توانید یک نقطه کانونی و جذاب در دکوراسیون ایجاد کنید.
- قرار دادن آکواریوم شیشه ای در جای مناسب، به ایجاد احساس طبیعی در فضایتان کمک می کند. شما با این اثر هنری، طبیعت را به محیط تان دعوت می کنید.
- المانهای روشنایی آکواریوم شیشه ای، باعث تغییر ظاهری رنگ دیوارها و وسایل خانه می شود. بنابراین دکوراسیون رنگارنگ آکواریوم، به شما کمک می کند محیطی شاد و سرزنده ایجاد کنید.
ویژگی های آکواریوم شیشه ای
آکواریومها در ابعاد و در طرحهای گوناگون ساخته میشوند و قیمت آنها بستگی به جنس و ضخامت شیشه، لوازم و تزئینات، نوع ماهیها، گیاهان و بعضی فاکتورهای دیگر دارد.
- پمپ هوا: هوادهی در آب انجام شود و اکسیژن آب تأمین شود.
- دماسنج: از دمای دقیق آب اطلاع داشته باشیم.
- لامپ مهتابی با نور بنفش، آبی یا سفید است. این لامپها نه تنها برای زیبایی مهم هستند بلکه برای رشدِ سالمتر گیاهها و آبزیانِ داخل آکواریوم ضروری میباشند.
- هیچگاه نباید آکواریوم را با مواد شیمایی مانند مایع ظرفشویی، پودرهای شوینده، صابون، و… شست و فقط با آب و نمک باید شسته شود.
- آکواریوم ها می بایست کاملا عایق بندی شوند تا نفوذ آب از اتصالات بین شیشه ها اکیدا جلوگیری شود. این عمل با استفاده از چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون صورت می گیرد که تمام عایق بندی های لازم آکواریوم را صورت می دهد.
تقسیمبندی آکواریومها
- جنسِ آب (آب شور و شیرین)
- دما (آب سرد و گرم)
- سکنه (جمعیتی، بی مهرگان، گوشتخوار)
اندازه آکواریوم
لازم به ذکر است مدیریت آکواریوم های کوچک بسیار دشوارتر از آکواریوم های بزرگ است. در آکواریوم، کمترین تغییرات در شرایط آب میتواند تاثیرات زیادی را بر روی موجودات آبزی به همراه داشته باشد. به دلیل کمتر بودن حجم آب، تغییرات دمایی نیز بسیار سریع رخ می دهد و فشار زیادی به موجودات آبزی زنده در آکواریوم وارد می شود. برای تهیه آکواریوم مخزنهایی که حجم کمتر از ۴۰ لیتر دارند را خریداری نکنید. زیرا هر چه حجم آکواریوم شما بیشتر باشد، موفقیت شما در نگهداری از آن بیشتر خواهد بود.