کاربرد شیشه در طراحی داخلی
یکی از محصولاتی که از گذشته تا به الان در صنعت معماری و طراحی داخلی، مورد استفاده قرار میگیرد، شیشه است. شیشهها در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام با توجه به ساختار و ویژگیهایی که دارند برای ساخت انواع پارتیشن شیشه ای ثابت و متحرک، بالکن شیشهای، میزهای شیشهای، کابین دوش شیشهای و... استفاده میشوند. در این محتوا به توضیح کاربرد شیشه در طراحی داخلی میپردازیم با ما همراه باشید.
در این صفحه از کاربرد شیشه در طراحی داخلی با موارد زیرآشنا شوید:
انواع شیشه در طراحی داخلی
امروزه به دلیل کاربرد زیاد شیشه در طراحی داخلی، صنعتگران در تلاش هستند تا شیشههای متنوعی را با کیفیت بالا تولید و روانه بازار کنند. شیشهها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به ساختارشان برای محیطهای مختلف استفاده میشوند.
- شیشهسکوریت: یکی از شیشههایی که در طراحی داخلی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، شیشه سکوریت است. شیشه سکوریت از کیفیت و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است به طوری که مقاومت آنها در برابر حرارت و ضربه 3 تا 5 برابر از شیشههای معمولی بیشتر است. از شیشههای سکوریتی در صنعت خودروسازی، صنعت معماری و طراحی داخلی، ساخت درب و پنجره دوجداره و چند جداره، ساخت پلههای شیشه ای، بالکن شیشهای و پارتیشنهای اداری، حمام مستر، نمای اسپایدر و شیشه تراس استفاده میشود.
- شیشه لمینت: نمونه ای دیگر از شیشههایی که در طراحی داخلی بسیار استفاده میشوند، شیشهلمینت یا شیشه ایمنی است که به لحاظ چند لایه بودن از مقاومت بالایی برخوردار است. از شیشهای لمینت به عنوان شیشه نشکن یا چند لایه یاد میکنند. البته باید در نظر داشت که در شیشه لمینت همانند شیشههای معمولی احتمال شکستن وجود دارد، اما در صورت شکست به دلیل وجود یک لایه طلقی که بین دو شیشه دیگر وجود دارد، پیوستگی خود را از دست نمیدهد و فرو نمیریزد. به شیشههای لمینت به دلیل استحکام زیادی که در برابر ضربات و فشار دارد، شیشه ضد گلوله میگویند. این شیشه در طراحی داخلی بسیار پرکاربرد است و برای ساخت انواع پلههای شیشهای، نردههای شیشهای، شیشه خودرو، ایجاد پارتیشن در محیطهای امنیتی، دیوارهای شیشهای با عایق صوتی، پارتیشن فریم دار، درب مغازه، پنجرههای دوجداره و شیشهحمام استفاده میشود.
- شیشه سندبلاست: به فرآیندی که در آن شیشهها از حالت شفاف تبدیل به حالت مات و نادید میشوند، شیشه سندبلاست شده میگویند. شیشههای سندبلاست در اثر پاشیدن سریع شن و ماسه مخصوصی مات میشوند. از شیشههای سند بلاست برای ایجاد پارتیشنهای شیشهای، ایجاد حریم خصوصی، شیشه مغازه یا درب شیشه ای حمام و کابین دوش شیشه ای استفاده میشود.
- شیشه طرحدار: شیشههای طرحدار در الگوهای هندسی رنگارنگ به همراه بافتهای متنوع و ملایم در بازار وجود دارند. شیشههای طرحدار برای ایجاد یک فضای خصوصی مانند اتاق خواب یا حمام کاربرد دارند. بافتهایی که در سطح شیشه وجود دارد، مانع از دید واضح میشود. شیشههای طرحدار برای ساخت دراتاقها، پنجره، اتاق کنفرانس، حمام شیشه ای و رستوران مورد استفاده قرار میگیرند.
- شیشه مرمریت (استون گلاس): شیشههای مرمریت یا استون گلاس، شیشهای متفاوت و مدرن است که در کشور ایتالیا ساخته میشود. این نوع شیشهها ضخامت بسیار بالایی دارند و به دلیلی مرغوبیت و کیفیت بالایی که دارند، دارای نشان و استاندارد بینالمللی هستند. به دلیل استحکام و مقاومت این شیشه، از آن در ساخت کانتر آشپزخانه، شیشههای رومیزی، نمای ساختمان، کف اتاق، سقف اتاق و استخر استفاده میشود. شیشههای استون گلاس به راحتی نصب میشوند.
کاربرد شیشه در طراحی داخلی
ساخت پارتیشن شیشهای، یکی از کاربردهای شیشه در طراحی داخلی ساخت انواع پارتیشن شیشه ای است. پارتیشن شیشه ای همان دیوارهای شیشه ای هستند که از آنها برای تفکیک فضا و ایجاد محیط جدید استفاده می کنند. تا چندی پیش از پارتیشن شیشه ای فقط در محیط اداری برای جداسازی اتاق کارمندان یا ایجاد سالن کنفرانس ستفاده می شد، اما امروزه از آن برای جداسازی فضای اتاق خواب، هال، پذیرایی و ایجاد حمام شیشه ای در منزل استفاده می شود.
برای ساخت پارتیشن شیشه ای از شیشه سکوریت یا شیشه لمینت استفاده می شود. این شیشه ها به دلیل استحکام و مقاومتی که دارند. برای ساخت انواع دیوار شیشه ای مناسب هستند. شیشه سکوریت و شیشه لمینت به دلیل چند لایه بودن عایق صدا هستند و مانع از ورود صدا به داخل محیط می شوند. پارتیشن شیشه ای در انواع مختلفی تولید می شوند که عبارتند از:
پارتیشن شیشه ای اداری: یکی از کاربردهای شیشه در طراحی داخلی استفاده از پارتیشن شیشه ای برای جداسازی فضای ادارات و شرکت ها است. در ادارات برای ایجاد بخش های مختلف مانند: ایجاد سالن کنفرانس، جداسازی اتاق کارمندان و ایجاد حریم خصوصی برای استراحت از پارتیشن اداری استفاده میشود. پارتیشن اداری به صورت متحرک، ثابت، پارتیشن فریم لس و فریم دار تولید می شود. همچنین از شیشه سندبلاست برای نادید کردن انواع پارتیشن ها استفاده می شود.
پارتیشن شیشه ای فریملس: پارتیشن فریملس از جدیدترین و مدرن ترین پارتیشن هایی هستند که در طراحی داخلی منزل یا ادارات برای تفکیک فضا مورد استفاده قرار می گیرند. درپارتیشن فریملس پروفیل ها به صورت افقی متصل می شوند. پارتیشن فریملس با استفاده از شیشه سکوریت به صورت تک جداره و دو جداره قابل نصب هستند.
پارتیشن شیشه ای فریم دار: در پارتیشن فریم دار پروفیل ها به صورت عمودی و افقی روی ام دی اف یا آلومینیوم نصب می شوند و نسبت به پارتیشن فریم لس فضای بیشتری را اشغال می کنند. برای ساخت پارتیشن فریم دار از شیشه سکوریت استفاده می شود. کسانی که قصد دارند پارتیشن فریم دار پنهان داشته باشند می توانند از شیشه سندبلاست استفاده کنند.
پارتیشن شیشه ای دوجداره: نمونه ای از پارتیشن های اداری هستند که از ترکیب دو محصول پرده کرکره ای و شیشه تشکیل می شوند. پارتیشن های دوجداره علاوه بر جداسازی فضا مانع از ورود صدا به داخل محیط می شوند. همچنین به عنوان یک عایق مانع از خروج گرما در فصل زمستان می شود. برای ساخت پارتیشن دوجداره از شیشه سکوریت استفاده می شود. برای نمایش بیشتر محیط می توان از پارتیشن با شیشه های طرح دار یا سندبلاست استفاده کرد.
ساخت نمای اسپایدر: کاربرد دیگر شیشه در طراحی داخلی ساخت نمای اسپایدر است که علاوه برنمای داخلی، در زیباسازی نمای بیرونی ساختمان ها موثر است. نمای اسپایدر باعث جدا شدن فضای داخل از بیرون می شود. برای ساخت این نما از فریم استفاده نمی شود. برای اتصال نمای اسپایدر از فولاد استفاده میشود. ترکیب فولاد و شیشه موجب مقاومت آن در برابر زلزله می شود. برای ساخت نمای اسپایدر از شیشه سکوریت و شیشه لمینت که معروف به شیشه نشکن هستند استفاده می شود. می توان از شیشه های طرحدار و رنگی برای جذابیت و نمای بیشتر استفاده کرد. معمولا از نمای اسپایدر برای نمای ساختمانهای اداری، تجاری، فرودگاه و هتل ها استفاده می شود. نمای اسپایدر بنا به سلیقه مشتری در انواع مختلف ثابت، متحرک، تک جداره یا دوجداره تولید می شوند.
ساخت حمام شیشه ای: امروزه برای ساخت حمام و یا جدا کردن فضای دوش از شیشه های متنوعی که در بازار موجود است استفاده میکنند. ساخت حمام با استفاده از شیشه علاوه بر ظاهر مدرنی که دارد باعث زیبایی و جذابیت محیط داخلی می شود. برای ساخت حمام شیشه های از شیشه سکوریت و سندبلاست استفاده می شود تا فضای داخل حمام به بیرون دید نداشته باشد.
کابین دوش شیشه ای: امروزه با توجه به کوچک بودن فضای منزل استفاده از کابین دوش شیشه ای بسیار رایج شده است. دوش شیشه ای برای جداسازی حمام و دوش استفاده می شود. کابین های شیشه ای علاوه بر مدرن بودن باعث جلوگیری از رطوبت و رشد باکتری به سایر نقاط محیط می شوند. برای ساخت کابین شیشه ای از شیشه سکوریت و سندبلاست استفاده میشود. معمولا حمام شیشهای به صورت فریم لس و ریلی ساخته می شوند.
ساخت درب شیشه ای اتوماتیک: امروزه از درب های شیشه ای اتوماتیک برای ورودی رستوران ها، فروشگاه ها، ادارات و هتل ها استفاده می شود. شیشه درب اتوماتیک به وسیله قطعاتی که روی درب نصب است به صورت اتوماتیک باز و بسته می شوند. برای ساخت این درب ها از شیشه سکوریت یا لمینت استفاده می شود. شیشه درب اتوماتیک در انوع مختلف اسلایدی یا کشویی، تلسکوپی و سویینگ ساخته می شوند. معمولا در بیشتر ادارات و فروشگاه ها از درب اتوماتیک کشویی استفاده می شود. درب اتوماتیک تلسکوپی همان درب کشویی پشرفته است که قابلیت تنظیم دارد. درب اتوماتیک سویینگ به صورت لولایی و با استفاده از برق باز و بسته می شود.
ساخت بالکن یا تراس شیشه ای: امروزه برای درست کردن بالکن یا تراس شیشه ای در ساختمان ها به جای آجر و مصالح دیگر از شیشه های باکیفیت و مقاوم مانند: شیشه سکوریت استفاده می شود. استفاده از شیشه در بالکن باعث گرم شدن فضا و قابل استفاده بودن آن در فصل زمستان می شود. تراس های شیشه ای در انواع مختلف ریلی و تاشو به صورت فریم لس یا فریم دار مطابق با سلیقه مشتری ساخته می شوند. استفاده از شیشه سکوریت برای ساخت بالکن شیشه ای باعث جلوگیری از ورود صداهای بیرون به داخل محیط میشود.
استفاده از شیشه در راه پله و نرده: با تولید شیشههای مقاوم در صنعت شیشه سازی، امروزه کاربرد شیشه در طراحی داخلی دوچندان شده است، به طوری که در دکوراسیونهای مدرن و امروزی از شیشهها به عنوان پلکان، نرده و حفاظ پلکان استفاده میشود. به کار بردن شیشه به عنوان پلکان باعث ایجاد فضایی خاص و متفاوت در دکوراسیون داخلی میشود و زیبایی چشمگیری را به محیط میبخشد. برای ساخت راه پله و نرده از شیشه لمینت یا شیشه سکوریت استفاده می شود.
مزایای استفاده از شیشه در طراحی داخلی
استفاده از شیشه در طراحی داخلی باعث ایجاد فضایی مدرن و متفاوت میشود. در بسیاری از منازل برای تفکیک فضا و دیزاین محیط از انواع شیشههای سکوریت و لمینت استفاده میشود. مزایای استفاده از شیشه در طراحی داخلی عبارت است از:
- نصب و اجرای آن با سرعت و در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
- باعث ایجاد فضایی لوکس و مدرن میشود.
- موجب کاهش وزن نهایی ساختمان میشود.
- در محیطهای کوچک، به دلیل فضای کمی که اشغال می کند موجب بزرگتر دیده شدن محیط میشود.
چگونه محصولات شیشهای مورد نظرمان را از سایت شرکت رامادر سفارش دهیم؟
با مراجعه به سایت شرکت رامادر و با کمک کارشناسان این شرکت میتوانید با وارد کردن اطلاعات محصول مورد نظر و پرداخت هزینه، سفارش خود را به ثبت برسانید.
شیشههایی که برای طراحی داخلی استفاده میشوند نشکن هستند؟
در تمام شیشه ها احتمال شکست وجود دارد اما شرکت رامادر برای طراحلی داخلی از شیشههایی استفاده میکند که احتمال شکست آن ها بسیار پایین است و حتی در صورت شکست باعث آسیب کسی نمیشود.
از چه شیشههایی برای طراحی داخلی استفاده میشود؟
معمولا برای طراحی داخلی ساختمان از شیشههای مقاومی چون شیشه سکوریت و شیشه لمینت با ضخامت های متنوع بسته به محیط کار استفاده میکنند.
هزینه طراحی داخلی ساختمان با شیشه چقدر است؟
طراحی داخلی ساختمان با شیشه نرخ مشخصی ندارد و میزان هزینه آن با توجه به نوع شیشه مصرفی، میزان استفاده از شیشه و ابزار یراقی که استفاده میشود بستگی دارد.