حمام مستر | مستر چیست؟
در این صفحه از حمام مستر با موارد زیر آشنا شوید:
مستر چیست؟ مستر در لغت معانی مختلفی مثل مدیر، رئیس، ارباب، ماهرشدن و... را دارد. یکی از این واژهها "چندین کاربره" است. همانطور که از معنی آن پیداست مستر یعنی اتاقی که بتواند همزمان پاسخگوی چندین نیاز باشد. طراحی برای اتاق مستر نوعی سبک از طراحی داخلی، نمونهای کلاسیک به شمار میاید و دارای اصول خاصی است که هنگام چیدمان و طراحی باید به آن توجه نمائید.
حمام مستر چیست؟ حمام مستر به اتاق خوابی گفته میشود که تجهیزات ویژهای ازجمله سرویس بهداشتی، حمام، وان جکوزی و ... را دارد. حمام مستر معمولاً به اتاق والدین تعلق دارد و بزرگترین اتاق خانه محسوب میشود و از ظاهر بسیار زیبایی برخوردار است. این فضاها تأثیر بسیاری در ایجاد فضایی آرامشبخش دارد بنابراین باید توجه ویژهای به طراحی آنها داشت.
از ویژگی دیگری که میتوان ادعا کرد بدون آن یک اتاق را دیگر به هیچ عنوان نمیتوان یک اتاق خواب مستر دانست دارا بودن سرویس حمام مجزایش است. در واقع در اختیار داشتن یک سرویس حمام شخصی اعم از دوش ایستاده یا وانهای فانتزی حمام یکی از آپشنهایی است که بر اهمیت و میزان دلچسب بودن در اختیار داشتن یک مستر روم میافزاید. تقریباً میشود ادعا کرد هیچ اتاق خواب مستری بدون دارا بودن حمام مستر معنایی ندارد.
حمام مستر | مستر حمام | حمام اتاق مستر
طراحی حمام مستر در اتاقخواب معمولاً با استفاده از یک پارتیشن شیشهای مات یا شفاف صورت میپذیرد. در حالت استاندارد پلان حمام مستر باید به گوشهای اتاق تعبیه شود که کمترین دید به آن نقطه امکانپذیر باشد. جبهههایی که کمترین نورگیری را دارند بهترین مکان برای طراحی حمام مستر میباشند. برای محدود کردن دید به داخل اتاق میتوان از شیشههای کامل تا بخشی کدر در طراحی استفاده کرد. این شیشهها معمولاً سکوریت بوده و به روشهای مختلف مات میشوند که عمومیترین حالت آنها شیشههای سندبلاست شده میباشد. در طراحی حمام مستردرصورتیکه فضای کمی در اختیار داشته باشیم باید نکاتی را رعایت کنیم.
- عدم استفاده از درب برای جدا کردن از فضای توالت
- عدم اختصاص فضای آویزان حوله بر روی دیوار (استفاده از دستگیره حولهای بر روی درب)
- استفاده از آینههای دردار جهت جاگیری اجسام اضافی در داخل حمام
اتاق مستر
در واقع اتاق مستر بزرگترین بخش خانه بهحساب میآید که تمامی نیازهای افراد را دربرمی گیرد. اتاق مستر باید بهاندازهای فضا داشته باشد که یکتخت، چندین کمد، سرویس بهداشتی و حمام را در خود جای بدهد. ابعاد شیشه مورداستفاده برای طراحی فضای اتاق مستر بستگی بهاندازه اتاق شما دارد. درصورتیکه ابعاد اتاقخواب شما کوچک باشد ترفند تقارن بسیارتاثیر گذار است و میتوان با استفاده از پارتیشنبندی شیشهای این کار را بهراحتی انجام داد.
اتاق مستر از نظر اقتصادی بسیار مقرونبهصرفه است زیرا در فضایی متراکم تمامی امکانات برای شما فراهم است. اتاقخواب هر شخصی بیانگر شخصیت او و طبقه اجتماعی است که فرد در آن قرار دارد بنابراین اتاق هر شخصی طراحی منحصربهفرد و مخصوص خود را دارد. یکی از مسائل مهمی که باید در طراحی اتاق مستر به آن توجه داشت طراحی آن با استفاده از رنگ و شیشههایی است که برای جداسازی فضاهای مختلف در داخل اتاق مستر از آن استفاده میشود.
استفاده از رنگهای لایت جلوهای خاص به اتاق مستر میدهد و بسیار آرامش بخش است. در صورت استفاده از رنگهای تند باعث میشود شور و هیجان بیشتری در فضا ایجاد شود.
در صورت نداشتن امکانات برای ایجاد اتاق مستر بزرگ و جادار میتوان از اتاق مستر کوچک نیز استفاده کرد. با این تفاوت که طبق اولویتبندی مهمات زندگی اتاق مستر را طراحی و اجرا کرد و وسایلی که کمتر نیاز است را از فضا حذف کرد. برای مثال در یک اتاق مستر کوچک نیاز به اختصاص فضای مطالعه نیست و فضاهای اضافی را میتوان حذف کرد. یک اتاق مستر کوچک بسیار دلنشینتر و پرکاربردتر از یک اتاق معمولی است.
چند دلیل برای استفاده از اتاق مستر وجود دارد:
- به وجود آوردن فضایی گرم و مثبت در اتاق
- فراهم آوردن امکان مطالعه و خواب و گفتوگو در یک فضا کنار هم
- ایجاد فضایی با امکانات متنوع
- صرفهجویی در فضا بهواسطه چند کاربردی بودن اتاق
- ایجاد اتاقی بزرگ و جادار و در نتیجه دلباز
پارتیشن توالت
درجایی که فضای زیادی در اختیاردارید ایده استفاده از پارتیشن شیشهای بسیار مناسب است و میتوان بهراحتی فضا را با کشیدن دیواری از جنس شیشه تقسیم بندی کرد. برای مثال تخت خواب شما در فضا گم است و جای معینی برای آن تعریفنشده است. در این صورت با ایجاد یک پارتیشن و تکیه دادن تخت خواب به پارتیشن به زیباتر نمودن فضا کمک خواهید کرد. پارتیشن توالت هم بهنوعی مشابه پارتیشن اتاق مستر است و جهت جداسازی فضای حمام از سرویس بهداشتی ایجاد میشود و معمولاً از جنس شیشه است. پارتیشن توالت را میتوان با سندبلاست های مختلف طراحی کرد تا هم دید به داخل سرویس بهداشتی محدود باشد و هم فضای شکیلتری تولید شود.
در خانههای کوچک و آپارتمانهای امروزه همیشه ترجیح کاربران بر این است که حداکثر استفاده را از فضا داشته باشیم. طراحی سرویس بهداشتی در اتاقخواب یکی از راهکارهای حداکثر استفاده از متراژ خانههای کوچک است. راهکار جدیدی که برای طراحی سرویس بهداشتی داخل اتاقخواب بسیار متداول شده استفاده همزمان سرویس بهداشتی و حمام در یک فضا است که کمک بسیاری به بزرگتر نشان دادن فضای منزل میکند.
با چند راهکار میتوان فضای اشغالشده جهت طراحی سرویس بهداشتی در اتاقخواب را بزرگتر از اندازه واقعی نشان داد.
- استفاده از طرحهای بزرگ جهت بزرگتر نشان دادن فضا
- استفاده از آینههای کشیده و بزرگ
- استفاده از رنگهای روشن
- استفاده از سینک باریک با کمترین برآمدگی به داخل فضا
عالی احسنت لذت بردم
با سلام جناب آقای کامیار عزیز، ممنون از حسن نظر شما.
عالی بود ممنونم
سلام آقای احسان عزیز، ممنون از حسن انتخاب شما.
درود بر نویسنده محترم
متن بسیار مفید، عالی و روشن.
ممنونم.
با سلام جناب آقای کردکی عزیز، سپاس فراوان از نظر مثبت شما.
بسیار مفید بود ممنون🙏
با سلام جناب آقای غفاری عزیز، ممنون از حسن توجه شما.