اجرای پروژه هایی از پارتیشن شیشه ای با شیشه چاپی
در این صفحهشیشه چاپی از پارتیشن شیشه ای با موارد زیر آشنا شوید:
استفاده از شیشه در ابعاد مختلفی از زندگی بشر گسترش یافته است. یکی از انواع شیشه ها، شیشه چاپی می باشد که در ادامه به شیشه چاپی در قالب پارتیشن شیشه ای بیشتر می پردازیم.
شیشه چاپی چیست؟
شیشه های چاپی و یا اسپندرال، شیشه هایی هستند که خاصیت چاپ تصاویر رنگی را دارند. اغلب استفاده شیشه چاپی در پارتیشن شیشه ای می باشد. قابل ذکر است که اجرای انواع رنگ ها و طرح ها روی شیشه امکان پذیر بوده و در هر صورت باید تصویر تهیه شده از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا بتوان به نتیجه ای قابل قبول و مورد رضایت مشتری رسید.
انواع شیشه هایی که می توان برای چاپ در نظر گرفت شامل؛ شیشه سکوریت و نشکن، لمینت، رفلکس، شیشه کریستال به سبب افزایش شفافیت و وضوح تصویر، شیشه لاکوبل، دو جداره و تک جداره می باشند. همچنین انتخاب شیشه خم با زاویه های مختلف نیز می تواند برای چاپ، گزینه جذابی باشد.
ویژگی پارتیشن با شیشه چاپی
در صورت کلی چاپ روی شیشه می تواند ویژگی های مورد اهمیتی را ایجاد نماید و برای طراحان این متریال در اولویت قرار بگیرد؛ که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
- تداوم عبور نور و روشنایی، بسته به نوع تصویر چاپ شده ( تصویر خلوت یا شلوغ)
- عدم تغییر در ظاهر و کیفیت رنگ طرح چاپ شده روی شیشه بعد از هر بار تمیز کردن آن
- ایجاد ظاهر شیشه ای یکنواخت و یکپارچه
- ایجاد یک لایه محافظ اضافی بر روی شیشه و افزایش مقاومت آن
- مقاوم در برابر شوک حرارتی
- عدم ایجاد تغیر رنگ
- ایجاد حریم خصوصی در صورت نیاز با انتخاب طرح مناسب و شلوغ
شیشه چاپی پارتیشن اداری
گنجاندن شیشه در دکوراسیون داخلی خانه و فضای اداری، تغییر بی نظیری ایجاد می کند. طراحی خلاقانه با در نظر گرفتن عملکرد بالا برای پارتیشن های اداری باعث می شود که محیط کار از یکنواختی خارج شود و تاثیر بسزایی در روحیه افراد ایجاد نماید. رعایت الزامات طراحی و ترفندهای کاربردی می تواند در ارتقا اثربخشی فضا تاثیر گذار باشد. به عنوان مثال استفاده از رنگ های روشن در طرح روی شیشه برای بزرگ تر نشان دادن فضا راهکار مناسبی تلقی می شود. در کل شیشه دیوارهای شیشه ای با طراحی زیبا، بخش جدایی ناپذیر طراحی داخلی فضای اداری می باشد.
کاربردهای دیگر شیشه چاپی
علاوه بر استفاده از شیشه چاپی به عنوان متریالی برای جداسازی و پوشش دهی انواع سطوح، می توان از آن برای موارد زیر نیز استفاده نمود:
- چاپ لوگو و برندسازی با استفاده از شیشه چاپی در قالب دیوایدر، پارتیشن، لوح و ...
- استفاده از طرح های زیبا و معنا دار بر روی شیشه های مورد نظر موجود در فضا جهت ایجاد نقطه کانونی و شاخص
- استفاده از درب های شیشه ای طرح دار برای حمام شیشه ای و در نظر گرفتن تصاویر بزرگ تر و اشباع جهت حفظ حریم شخصی و امنیت
- افزایش زیبایی ظاهری فضای انتظار و لابی با به کارگیری شیشه چاپی به عنوان شیشه تزئینی
- شیشه های رومیزی و تاسیسات هنری
- اکسسوری های دکوری شیشه ای و مبلمان مانند میز شیشه ای طرح دار
- ویترین و شلف های شیشه ای واحدهای تجاری
- شیشه بین کابینتی
روش های چاپ روی شیشه
برگردان یا به عبارتی استیکر چسباندن روی شیشه در زمان قدیم انجام می شد، اما روش صحیح چاپ روی شیشه توانست علاوه بر ایجاد ظاهری گیراتر، عملکرد آن را نیز ارتقا دهد و تمامی نواقص را برطرف سازد. چاپ روی شیشه به سه روش قابل اجرا می باشد؛
- روش اول: یکی از روش ها استفاده از اشعه ماورابنفش یا UV می باشد. به این صورت که بعد از استفاده از جوهرهای آلی، برای خشک نمودن آن از اشعه ماورابنفش استفاده می کنند.
- روش دوم می تواند استفاده از رنگ های سرامیکی تحت عنوان چاپ دیجیتال سرامیکی باشد، که جوهر سرامیکی می تواند پس از اعمال فرایندی، طرح مورد نظر را به واسطه پخت سرامیکی به صورت دائم روی شیشه بر جای بگذارد.
- روش سوم چاپ شیشه به وسیله ی دستگاه های حکاکی می باشد. به این صورت که طرح مورد نظر بر روی شیشه تراشیده یا کنده کاری می شود و باید توجه داشت که این کار می تواند به سبب تغییر ضخامت شیشه، آسیب پذیری شیشه را افزایش دهد.
برای چاپ روی شیشه سکوریت، ابتدا پخت در کوره انجام می گیرد، سپس شیشه سکوریت شده را وارد دستگاه چاپ می کنند و قابل ذکر است که شیشه چاپی سکوریت شده یکی از بهترین نوع شیشه ها محسوب می گردد. همینطور استفاده از شیشه دوجداره نیز برای پروژه هایی با هدف جلوگیری از اتلاف انرژی و عدم ایجاد آلودگی صوتی نیز کاربردی است. برای فضاهای مرطوب و یا سه بعدی کردن تصاویر نیز شیشه لمینت می تواند بهترین گزینه باشد. به این صورت که روی شیشه اول تصویر چاپ می شود و سپس یک شیشه دیگر روی شیشه چاپی چسبانده می شود.